Den här Mary

Välkommen till min värld

Drömjobben

Publicerad 2018-02-05 14:05:49 i Livet,

Nu när jag måste se mig om efter nya möjligheter kan man ju inte låta bli detta med att drömma. Om jag kunde få välja vad som helst i hela världen, vad skulle jag vilja göra då? Om utbildning och kunskapskrav och allt det där inte betydde något. 
Jag vet att jag vill jobba mer kreativt än jag gjort hittills. Det visste jag redan innan jag valde att utbilda mig till makeup artist. Men i grund och botten vill jag göra så mycket mer än att bara jobba med smink. Här är min top 3 drömjobb.
 
 

Vi kan ju börja med att bena ut vad detta egentligen är: En creative director är som en Art director, men istället för att förmedla koncept via ord och text tar CD'n hand om det visuella och estetiska. Att i tex bildformat via moodboards kunna förmedla ett koncept på en klädkollektion för en specifik målgrupp, att se till att upplägget på en webbutik visuellt tilltalande för att locka kunderna vidare från startsidan eller utformandet av en reklamkampanj eller editorial där en eller flera bilder ska förmedla ett budskap eller bara berätta en historia. Det kan även handla om att som makeup artist skapa en trendsättande look för kommande säsong. Det är mest vanligt med en CD inom just modebranschen, men helt ärligt så finns det utrymme inom alla kreativa led.
Detta är mitt ultimata drömyrke. Det ultimata utloppet för min kreativa sida. Ett sånt där jobb jag skulle kunna gå över lik för, eller åtminstone offra ett ben och en arm. Skämt åsido. Men att få jobba som en CD på ett modemagasin, att få vara med och utforma fotograferingar, vilka kläder som ska användas, vart det ska fotas nånstans, vilken modell som kan passa. Hur hår och smink ska se ut. Det är så det tindrar i ögonen här borta.
 
 
Ända sedan jag var ett litet barn i mammas tygaffär har jag velat jobba med kläder. Och detta är ju egentligen det ultimata sättet om man inte vill jobba i butik eller som designer. Det som gör att jag dras till detta är att man får jobba med att plocka fram det bästa hos sin kund. Att få hjälpa till att hitta en stilkärna, att organisera en garderob för en enklare vardag eller plocka ihop en snygg och professionel arbetsuniform, vilket blir mer och mer vanligt. Och att få möjligheten att klä kändisar till röda mattan så klart. Detta är inte ett så glamouröst jobb som det kanske låter. Är ett riktigt hundgöra och ens namn och karriär hänger hela tiden på det senaste man gjort. Ingen vill ju se sin klient under rubriken sämst klädd. Men det är utmaningen också, att hela tiden få kämpa för att överträffa sig själv.
 
 
 
 
Vart? när? Ska det vara något tema? Klädkod? Vad för typ av mat? Oavsett om det är bröllopet, 50-årsfesten eller det där stora jubileumet med företaget kan en koordinator avlasta precis så mycket som man vill. Det är det som lockar mig med detta. Att få vara med och göra de där milstolparna till magiska stunder att minnas. Har alltid gillat att planera fester mer än att hålla dem, och drar mig sällan för att piffa till dukningen vid speciella tillfällen. Att kunna få jobba med att planera andras tillställningar utifrån deras önskemål är lika med att ha kul på jobbet. Och det är ju vad de flesta har som mål, att ha ett jobb man älskar att utföra. 
 
 
Det gemensamma för drömjobb 2 och 3 är att det oftast grundar sig i egenföretagande och jag känner mig inte helt redo för ett sådant ansvar. Varken mentalt eller ekonomiskt. Däremot hade jag mer än gärna kunnat tänka mig att assistera en redan etablerad stylist eller koordinator. Och tro mig, där håller jag redan på med research. Drömjobb nummer 1 däremot är ganska så långt bortom räckvidd. Det är inte bara ett jobb man landar utan en enorm mängd erfarenhet och rätt kontakter inom branchen. Eller så ska man ha ett rejält bananskal. Och då är det ju tur att det är gratis att drömma. Inte sant?

Om

Min profilbild

Mary aka Maria

Tedrickande smink- och klädnörd med utmattningssyndrom och depression. Delar med mig av mitt mående, återhämtning, inblick i att leva med utmattning, livet i allmänhet och annat som gör mig glad. Och en och annan klagosång. Välkommen in! kontakt: denharmary@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela