Den här Mary

Välkommen till min värld

sjukskriven

Publicerad 2020-02-29 18:28:20 i Min utmattningsdepression,

 
Under veckan som gått har jag börjat inse att saker och ting inte stått rätt till. Autopiloten har kört på högvarv vilket innebär att jag varit på helspänn. Kort stubin, spända och sammanbitna käkar och i ett konstant tillstånd av att känna sig jagad. Slog jag av autopiloten började allt rasa och jag fick svårt att andas. Var alltså tvungen att koncentrera mig på att andas normalt för att inte ytandas eller hyperventilera. Så i fredags tog jag tag i mig själv och ringde vårdcentralen.
 
Fick träffa en sån där läkare som bara förstod. Hon förstod nog bara av att se mig. Vi pratade lite om hur jag mår, om vad som händer i mitt liv och vad som rör sig i mitt huvud. Och för en gångs skull sa jag precis som det var, utan att varken skämmas eller känna att jag överdrev. Resultatet blev ökad dos av de antidepressiva jag redan tar och en knapp månads sjukskrivning. Till att börja med. Kommer bli kallad på återbesök innan perioden går ut för en ny bedömning. Dessutom ska jag ta kontakt med Kurator-Smilla igen och återuppta samtal med henne. Det ser jag verkligen fram emot och ska ta tag i det direkt på måndag. 
 
Så får vi se hur länge jag blir sjukskriven den här gången. Känner att det nog kommer ta sin lilla tid att koppla ifrån autopiloten, att kunna bara vara och må utan att hyperventilera. Men det var också största anledningen till att det var dags att söka hjälp igen. Visste att om jag fortsätter ånga på så smäller jag ordentligt, och då vet jag inte ens om jag någonsin kommer ta mig tillbaka igen. Och där vill jag inte hamna. Nu står det på att komma ner i varv, göra sånt som jag blir glad och får energi av och verkligen lyssna in kroppen. Låta den få ta sin tid att läka ordentligt, och ställa krav på min vård så att det tiden finns. Och att det görs rätt den här gången. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mary aka Maria

Tedrickande smink- och klädnörd med utmattningssyndrom och depression. Delar med mig av mitt mående, återhämtning, inblick i att leva med utmattning, livet i allmänhet och annat som gör mig glad. Och en och annan klagosång. Välkommen in! kontakt: denharmary@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela